Reutlingeni kapcsolat

 

A RISZl és a reutlingeni Laura-Schradin-Schule kapcsolata 1994 júniusában kezdődött, amikor egy szolnoki tanárokból álló csoport utazott nyelvtanulási céllal a német városba.

1990-ben kezdett kialakulni a két város között a testvérvárosi kapcsolat, amelyhez iskolánk is örömmel csatlakozott. A testvériskolai kapcsolat keretében azóta minden év őszén vendégüllátjuk a német iskola diákjainak küldöttségét Szolnokon. Megismerhetik az iskolánkban folyó munkát, városunkat, hazánk szép tájait és a magyar családok vendégszeretetét.

Diákjaink pedig tavaszonként látogatnak el Reutlingenbe.

A város és környéke hegyektől ölelt ideális kirándulóhely, a Bodeni tó és a Fekete-erdő közelsége miatt sokan keresik fel. Számtalan történelmi épület virágos parkok és festői sikátorok adnak karaktert a középkori városközpontnak, ugyanakkor Reutlingen egy modern ipari nagyváros, közel 100 ezer lakossal.

 

             

 

 

Kapcsolatunk az angliai Grantham-mel

 

Iskolánk és az angliai Grantham College 5 évig (2000-2005-ig) dolgozott együtt abban a szakmai mobilitási programban, amelyre a támogatást Európai Uniós pályázaton nyertük.

Évente 10 fodrász és kozmetikus diákunk kapott lehetőséget, hogy 3 hétig Grantham város főiskoláján folytasson szakmai gyakorlatot. Newton szülővárosában diákjaink természetesen nemcsak tanultak, hanem szabadidejükben megismerkedtek a város és környéke nevezetességeivel és eljutottak Londonba is. Barátságot kötöttek angol fiatalokkal, ezáltal fejlődhetett nyelvtudásuk.

 

Full Image