2019.04.12.

 

 

Fürge újjak, ügyes kezek, varrótűvel ügyes leszek!

Kézműves foglalkozás, mely során a résztvevők textíliákból készíthetnek dísztárgyakat.

 

Egészséges én-tudat, szebbé tesz a hajfonat! A hajfonatkészítés technikájába pillanthatunk be, többféle fonási technikával ismerkedhetünk meg.

 

Hogy tudjam mit is eszek…
Játékos formában egy tréfás puzzle-bemutató a húsokról.

 

A smink, mely csodákra képes!
Nappali és alkalmi sminkkészítés kipróbálása szakemberekkel.

 

 

 

Még sok-sok érdekes program!

 

Helyszín:

 

Szolnoki Szolgáltatási SZC

Ruhaipari Középiskolája és Általános Iskolája

(RISZI)
Szolnok, Áchim A. u. 12-14.

 

 

További információk:

Szakmák éjszakája a Szolnoki Szolgáltatási Centrumban

Szakmák éjszakája központi honlapja

Szakmák éjszakája a facebookon

 

 

 

Részletes programjaink:

 

Tevékenység megnevezése

Helyszíne

A program leírása

A program részletei

HAJFONÁS

Fodrász tanműhely

Egészséges én-tudat, szebbé tesz a hajfonat! A hajfonatkészítés technikájába pillanthatnak be, mely során többféle fonási technikával ismerkedhetnek meg, melyeket önállóan el is készíthetnek.

A hosszú hajú lányok gyakori problémája, hogy megunják, hogy csak úgy lóg a hajuk és nem tudnak vele mit kezdeni. Ilyenkor be lehet fonni, ami bizony nagyon jól mutat, ha pedig már a hagyományos fonás is unalmas, rengeteg trendi technika megtanulható.

FRIZURAKÉSZÍTÉS

Fodrász tanműhely

Hogy ne álljon égnek a haja! Milyen alkalomra milyen frizurát készítsek? Nem könnyű kérdés… De a szakemberek segítségével segítünk eligazodni és tanácsokat adni.

Szakemberek segítségével segítünk eligazodni és tanácsokat adni. Ötleteket, hogy hogyan, milyen eszközökkel, kiegészítőkkel lehet gyorsan, alkalomhoz illő hajviseletet készíteni saját magunknak. Praktikus, gyors és hasznos tanácsok a mindennapokra szakemberektől, úgy, hogy ki is próbálhatod.

MÉZESKALÁCS-DÍSZÍTÉS

Ebédlő

Jancsi és Juliska nem megeszi, hanem elkészíti avagy, a Mézeskalács díszítésének titkai.

Mézeskalács változatos alakjával és díszítésével sokszínű lehet. A manapság újra felfedezett „édes-mézes csoda” díszítését lesz alkalma megtekinteni és kipróbálni az érdeklődőknek. Egy finom praktikum, mely utána otthon is megvalósítható.

TEXTIL DÍSZTÁRGY-KÉSZÍTÉS

1.és 2. tanműhely

Fürge újjak, ügyes kezek, varrótűvel ügyes leszek! - Kézműves foglalkozás, mely során textíliákból készíthetnek dísztárgyakat a résztvevők.

 A kézműves foglalkozás során textíliákból készíthetnek dísztárgyakat a résztvevők.  A technikák bemutatása után, a praktikus ötletek birtokában a résztvevők saját maguk készíthetik el a lakásdíszeket.

DEKORÁCIÓS FELADATOK

32. terem

Tér-for-ma!Mennyire vagy kreatív, ha egy adott üres terület kitöltéséről, berendezéséről van szó? Szeretnéd tudni? Akkor gyere és próbáld ki magad!

Mindenki tudja kritizálni, ha az utcán egy szemének nem szép kirakat mellett sétál. Bizonyítsd be, hogy te teljesen más dolgot tudsz kihozni a rendelkezésedre álló eszközökből, anyagokból és kellékekből! Próbálkozunk egy tavaszi kirakattal? Gyere és valósítsd meg!

TRÉFÁS HÚSOS PUZZLE

Ebédlő

Hogy tudjam mit is eszek…Játékos formában egy tréfás puzzle-bemutató a húsokról.

Gyakran nem tudjuk mit is eszünk. Ha elmegyünk a boltba, nem tudjuk a sertésnek, vagy marhának melyik testrészét is kínálják megvételre nekünk. Ezen próbál segíteni játékos formában egy tréfás puzzle-bemutató a húsokról.

SMINK

Kozmetikus tanműhely

A smink, mely csodákra képes! - Nappali és alkalmi sminkkészítés kipróbálása szakemberekkel.

A különböző alkalmak, napszakok sminkelési technikáit mutatják be szakemberek. A nappali, esti és alkalmi sminkek elkészítésének technikáit és praktikáit az érdeklődők maguk is kipróbálhatják, majd megszerzett tudásukat kamatoztathatják a mindennapokban.

SZÁMÍTÓGÉP-SZERELÉS

16-os terem

Mi van a házban? A számítógép felépítésének megismerése játékosan.

Korunk egyik mindennapos eszköze a számítógép. De hogy is néz ki belűlről, mi van benne, mitől működik? E kérdésekre is választ kaphatunk, illetve működését érdekes programokkal a gyakorlatban is tesztelhetjük.

SZAKMÁINK NYELVE

7. terem

Szakmáink nyelve…A RISZI-ben oktatott szakmák megismerése játékosan angolul, németül.

Tesztelheted angol és német nyelvismereted játokos formában. Az általunk oktatott szakmákról kaphatsz ízelítőt úgy, hogy közben kiderül, mennyire vagy jártas az adott nyelvekben. You got it? Verstanden?

Falmászás

Tornaterem

Fel a magasba! A sportot kedvelők próbára tehetik magukat falmászási céljuk elérésében!

A napi mozgás és testnevelés mindennapos tevékenység a fiatalok körében. Ha már próbáltad akkor azért, ha még nem próbáltad, akkor azért, itt a lehetőség, hogy megtudd, milyen az amikor biztonságosan, egy kötél segítségével az erőd és logikádat használva megtudod mászni az előtted álló falat!