Fürge újjak, ügyes kezek, varrótűvel ügyes leszek!

Kézműves foglalkozás, mely során a résztvevők textíliákból készíthetnek dísztárgyakat.

 

Egészséges én-tudat, szebbé tesz a hajfonat! A hajfonatkészítés technikájába pillanthatunk be, többféle fonási technikával ismerkedhetünk meg.

 

Hogy tudjam mit is eszek…
Játékos formában egy tréfás puzzle-bemutató a húsokról.

 

A smink, mely csodákra képes!
Nappali és alkalmi sminkkészítés kipróbálása szakemberekkel.

 

 

 

Még sok-sok érdekes program!

 

Helyszín:

 

Szolnoki Szolgáltatási SZC

Ruhaipari Középiskolája és Általános Iskolája

(RISZI)
Szolnok, Áchim A. u. 12-14.

 

 

További információk:

Szakmák éjszakája a Szolnoki Szolgáltatási Centrumban

Szakmák éjszakája központi honlapja

Szakmák éjszakája a facebookon

 

 

 

Részletes programjaink:

 

 

 

Tevékenység megnevezése

(címe)

Helyszíne

A program leírása

A program részletei

,,Tekerem, csavarom és ruha lesz belőle."

1. tanműhely

Furfangos technikával az ötlettől a megvalósításig varrás nélküli ruha, táska, stb. készítés.

A sál, kendő nemcsak ruhatárunk kiegészítője, hanem csomózással, csavarással ruhák, blúzok, táskák készülhetnek belőle. A technikák bemutatása után, a praktikus ötletek birtokában a résztvevők saját maguk készíthetik el a tetszetős ruhadarabokat

,,Tükröm-tükröm, mondd meg …!" Megmondjuk Mi!

Kozmetikus tanműhely

Sminkkészítés, bőrápolási eljárások kipróbálása, szakemberek ajánlásával

Szinte minden lány szeret sminkelni. De vajon helyesen? Ebben segítenek szakemberek a megfelelő technika, színvilág, forma kiválasztásával. Bőrproblémák kezeléséhez különböző kozmetikumok, elektrokozmetikai készülékek kipróbálására nyílik lehetőség, otthoni tanácsadással. Sminkelj, szépülj nálunk!

Egészséges én-tudat, szebbé tesz a hajfonat!

Fodrász tanműhely

A hajfonatkészítés technikájába pillanthatnak be, mely során többféle fonási technikával ismerkedhetnek meg, melyeket önállóan el is készíthetnek.

Hosszú hajad mindig a szemedbe lóg, de unod már a copfot? Hajat kellene mosnod, de éppen nincs rá időd vagy kedved? Akkor csak egy megoldás van: FOND BE A HAJAD! A hajfonás divatos és egyszerű, csinos és praktikus. Mi megmutatjuk, hogyan készítsd el magadnak a frizurád, hogy mindíg rendezett legyen

Hogy ne álljon égnek a haja!

Fodrász tanműhely

Milyen alkalomra milyen frizurát készítsek? Nem könnyű kérdés… De a szakemberek segítségével segítünk eligazodni és tanácsokat adni.

Szakemberek segítségével segítünk eligazodni és tanácsokat adni. Ötleteket, hogy hogyan, milyen eszközökkel, kiegészítőkkel lehet gyorsan, alkalomhoz illő hajviseletet készíteni saját magunknak. Praktikus, gyors és hasznos tanácsok a mindennapokra szakemberektől, úgy, hogy ki is próbálhatod.

Jancsi és Juliska nem megeszi, hanem elkészíti…

Ebédlő

avagy, a Mézeskalács díszítésének titkai.

Mézeskalács változatos alakjával és díszítésével sokszínű lehet. A manapság újra felfedezett „édes-mézes csoda” díszítését lesz alkalma megtekinteni és kipróbálni az érdeklődőknek. Egy finom praktikum, mely utána otthon is megvalósítható.

Hogy tudjam mit is eszek…

Ebédlő

Játékos formában egy tréfás puzzle-bemutató a húsokról.

Gyakran nem tudjuk mit is eszünk. Ha elmegyünk a boltba, nem tudjuk a sertésnek, vagy marhának melyik testrészét is kínálják megvételre nekünk. Ezen próbál segíteni játékos formában egy tréfás puzzle-bemutató a húsokról.

Mi van a házban?

16. terem

A számítógép felépítésének megismerése játékosan.

Korunk egyik mindennapos eszköze a számítógép. De hogy is néz ki belűlről, mi van benne, mitől működik? E kérdésekre is választ kaphatunk, illetve működését érdekes programokkal a gyakorlatban is tesztelhetjük.

Szakmáink nyelve

7. terem

A RISZI-ben oktatott szakmák megismerése játékosan angolul, németül.

Tesztelheted angol és német nyelvismereted játokos formában. Az általunk oktatott szakmákról kaphatsz ízelítőt úgy, hogy közben kiderül, mennyire vagy jártas az adott nyelvekben. You got it? Verstanden?

Látja? Nem látja?
 Na látja!

8. terem

A játékos, színes dekorációs feladatok során kipróbálhatjuk, hogyan hatnak ránk ezek az ember alkotta érdekességek…

A színek és a formák gyakran megtévesztik szemünket. Lehet ezeket tudatosan használni, hogy érdekes hatást érjünk el egy akár utcán sétáló embernél is. Számos érdekes példa alapján láthatjuk, hogyan képes becsapni az emberi szemet egy jól elkészített kép.

Fürge újjak, ügyes kezek, varrótűvel ügyes leszek!

2. tanműhely

Kézműves foglalkozás, mely során textíliákból készíthetnek dísztárgyakat a résztvevők.

 A kézműves foglalkozás során textíliákból készíthetnek dísztárgyakat a résztvevők.  A technikák bemutatása után, a praktikus ötletek birtokában a résztvevők saját maguk készíthetik el a lakásdíszeket.

Fel a magasba!

Tornaterem

A sportot kedvelők próbára tehetik magukat falmászási céljuk elérésében!

A napi mozgás és testnevelés mindennapos tevékenység a fiatalok körében. Ha már próbáltad akkor azért, ha még nem próbáltad, akkor azért, itt a lehetőség, hogy megtudd, milyen az amikor biztonságosan, egy kötél segítségével az erőd és logikádat használva megtudod mászni az előtted álló falat!